Wersje kompatybilne
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- 500 g bobu, świeżego
- 12 pomidorków cherry, przekrojonych na pół
- 12 mini kolb kukurydzy, konserwowych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536.7 kJ / 128.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 95 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25p
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Grzyby z czosnkiem
20 min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45p
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45p
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1h
Sałatka z białych szparagów
3óra
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50p
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Hummus z bobu
1h
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30p