Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
500 g bobu, świeżego
-
12 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
12 minikolb kukurydzy, konserwowych przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
536.7 kJ /
128.2 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z bobu
1 godz.
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Fasolka szparagowa z curry
45 min
Cukinie z miętą
30 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.