
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
musztardy1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody1000 g
-
bobu, świeżego500 g
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół12
-
mini kolb kukurydzy, konserwowych przekrojonych na pół12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
128.2 kcal /
536.7 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
95 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Fasolka szparagowa z curry
45 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Hummus z bobu
1 godz.
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Ratatouille z bobem
1 godz.