Urządzenia i Akcesoria
Sos bazyliowo-musztardowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
15 - 20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g musztardy miodowej
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.8 g
Kalorie
718 kJ /
171.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos tatarski
5 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Pasta z oliwek
5 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min