
Urządzenia i Akcesoria
Sos bazyliowo-musztardowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
bazylii, świeżej tylko liście15 - 20 g
-
ząbki czosnku2
-
musztardy miodowej30 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171.5 kcal /
718 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos tatarski
5 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Oliwa toskańska
10 min
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Sos jogurtowy
5 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Tzatziki
15 min