Urządzenia i Akcesoria
Sos bazyliowo-musztardowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
15 - 20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g musztardy miodowej
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.8 g
Kalorie
718 kJ /
171.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Włoskie masło ziołowe
5min
Oliwa toskańska
10min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Dip serowy
10min
Masło ziołowe
15min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Oliwa bazyliowa
20min
Masło ziołowe
10min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2h 10min
Sos jogurtowy
5min