Urządzenia i Akcesoria
Małże po marynarsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła
-
300 g białego wina, wytrawnego
-
1 cytryna pokrojona w ćwiartki
-
1 - 2 bagietki ok. 40 cm każda
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1030.7 mg
Białko
32.6 g
Kalorie
2110.8 kJ /
504.5 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
51.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Krewetki w sosie maślanym
25min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Małże z pikantnym sosem
1h
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30min
Omułki w białym winie
35min
Ryż z owocami morza
1h 15min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Korma z owoców morza
40min
Krewetki Kung Pao
45min