
Urządzenia i Akcesoria
Małże po marynarsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła
-
300 g białego wina, wytrawnego
-
1 cytryna pokrojona w ćwiartki
-
1 - 2 bagietki ok. 40 cm każda
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
504.5 kcal /
2110.8 kJ
Białko
32.6 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
51.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1030.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Omułki w białym winie
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min