Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru (patrz wskazówka)
- 15 - 20 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 950.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55min
Florentynki
2h
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Makaroniki migdałowe
35 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Babka orzechowa
1u.
Brownie z tahini
45 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min