Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Naleśniki
-
120 g mąki pszennej
-
100 g płatków owsianych, górskich
-
4 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
250 g mleka
Nadzienie
-
200 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
200 g piersi z kurczaka, wędzonej pokrojonej w 1,5-2 cm kostkę
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
1925 kJ /
460 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 godz. 30 min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Gofry owsiane
45 min
Mąka orkiszowa
5 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min