
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki600 g
-
masła30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania1 łyżeczka
Masło orzechowo-szałwiowe
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
liści szałwii, świeżych20 - 30
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
716.7 kcal /
2998.5 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
79.8 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Sód
738.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Pasta à la Norma
50 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Risotto pomarańczowe
45 min