Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

4.1 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Gnocchi
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 600 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
  • 30 g masła
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
Masło orzechowo-szałwiowe
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 - 30 liści szałwii, świeżych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 738.7 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 2998.5 kJ / 716.7 kcal
Tłuszcz 38.7 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 79.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...