Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
TM6 TM5

Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

4.1 (37 ocen)

Składniki

Gnocchi

  • 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
  • 800 g ziemniaków, mączystych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
  • 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczkę soli, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi

Masło orzechowo-szałwiowe

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 30 liści szałwii, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2588.5 kJ / 618 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
76 g
Tłuszcz
30 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
4.6 g
Sód
518.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy