Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
TM5 TM6

Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

Składniki

Gnocchi

  • 500 g wody, plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi
  • 800 g mączystych ziemniaków, nieobranych (duże ziemniaki, pokrojone na kawałki)
  • 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do posolenia wody

Masło orzechowo-szałwiowe

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 30 liści szałwii, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2779 kJ / 663 kcal
Białko
13.7 g
Węglowodany
95.1 g
Tłuszcz
28 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie