Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
-
600 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
30 g masła
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
Masło orzechowo-szałwiowe
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 - 30 liści szałwii, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
738.7 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
2998.5 kJ /
716.7 kcal
Tłuszcz
38.7 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Węglowodany
79.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2 godz.
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Gnocchi buraczane
30 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min