
Urządzenia i Akcesoria
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 55 min
14 sztuk
Składniki
Kokosowa bita śmietana
-
30 g cukru
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego
Gofry wegańskie
-
1 puszka białej ciecierzycy, z puszki (400 g), zalewę zachować
-
70 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
360 g wody
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
287 kcal /
1203 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
33.4 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Pączki wegańskie z batatem
2 godz. 40 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Wegańskie naleśniki
50 min