Makaron po bolońsku

Makaron po bolońsku

4.6 354 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 - 170 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    45 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    450 - 500 g
  • cukru
    1 szczypta
  • wody
    400 g
  • makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego
    300 g
  • sera ementaler tartego
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 770.4 kcal / 3223.1 kJ
Białko 33.6 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 75.2 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 21.6 g
Sód 707.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...