
Urządzenia i Akcesoria
Makaron po bolońsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 - 170 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki45 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego250 g
-
soli1 łyżeczka
-
czarnego pieprzu, mielonego1 szczypta
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
przecieru pomidorowego, typu passata450 - 500 g
-
cukru1 szczypta
-
wody400 g
-
makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego300 g
-
sera ementaler tartego150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
770.4 kcal /
3223.1 kJ
Białko
33.6 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
75.2 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Sód
707.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1h
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Pastisio
1h 10min
Makaron à la bolognese
30min
Makaron a'la carbonara
30min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym
1h 15min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1h
Lasagne bolońska
2h 30min