Urządzenia i Akcesoria
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
500 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki z chili (patrz wskazówka)
-
100 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25 g
Kalorie
1743.8 kJ /
416.5 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Szybkie chili con carne
35 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Chili con carne
1 godz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min