Burrito z kurczakiem i pico de gallo
TM6 TM5

Burrito z kurczakiem i pico de gallo

3.9 (346 ocen)

Składniki

Marynata do kurczaka

  • 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 4 cm kostkę
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego

Pico de gallo

  • 10 g kolendry, świeżej
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
  • 5 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 300 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g octu balsamicznego

Nadzienie do tortilli

  • 10 g oregano, świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej w 3 cm paski
  • ½ łyżeczki soli
  • 4 tortille pszenne
  • mieszanka sałat (ok. 100 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1781 kJ / 425 kcal
Białko
30.7 g
Węglowodany
43.8 g
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy