
Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Marynata do kurczaka
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 4 cm kostkę400 g
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego¼ łyżeczki
Pico de gallo
-
kolendry, świeżej10 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki40 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych300 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego5 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
octu balsamicznego10 g
Nadzienie do tortilli
-
oregano, świeżego10 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 3 cm paski200 g
-
soli½ łyżeczki
-
tortille pszenne4
-
mieszanka sałat (ok. 100 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
425 kcal /
1781 kJ
Białko
30.7 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska