Burrito z kurczakiem i pico de gallo

Burrito z kurczakiem i pico de gallo

3.9 363 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Marynata do kurczaka
  • 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 4 cm kostkę
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
Pico de gallo
  • 10 g kolendry, świeżej
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 300 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 5 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g octu balsamicznego
Nadzienie do tortilli
  • 10 g oregano, świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej w 3 cm paski
  • ½ łyżeczki soli
  • 4 tortille pszenne
  • mieszanka sałat (ok. 100 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30.7 g
Kalorie 1781 kJ / 425 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...