Burrito z kurczakiem i pico de gallo

Burrito z kurczakiem i pico de gallo

3.9 356 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Marynata do kurczaka
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 4 cm kostkę
    400 g
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    ¼ łyżeczki
Pico de gallo
  • kolendry, świeżej
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    40 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    5 g
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    300 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    5 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • octu balsamicznego
    10 g
Nadzienie do tortilli
  • oregano, świeżego
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w 3 cm paski
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • tortille pszenne
    4
  • mieszanka sałat (ok. 100 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 425 kcal / 1781 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...