
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką75 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek50 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM¼ łyżeczki
-
miodu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
472 kcal /
1976 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
20 g