Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
75 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
100 g wody
-
¼ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej¼ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29 g
Kalorie
1976 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Curry z kaszy jaglanej, kurczaka i ananasa (bez glutenu)
50 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.