Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 500 g wody
- 600 g ziemniaków, młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
- 4 jajka
- 200 g zielonego groszku, mrożonego
- 100 g wędzonego łososia (na zimno), pokrojonego w 0,5 cm paski
- 5 g koperku, świeżego, posiekanego
- 2 ogórki kiszone, małosolne, pokrojone w 1-2 mm plastry
- 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
Dressing musztardowy
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 40 g oliwy z oliwek
- 15 g soku z cytryny
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1454.9 kJ / 347.5 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 887.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 dk
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 dk
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1sa
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 dk
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1sa
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 dk
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min