
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki600 g
-
jajka4
-
zielonego groszku, mrożonego200 g
-
wędzonego łososia (na zimno), pokrojonego w 0,5 cm paski100 g
-
koperku, świeżego posiekanego5 g
-
ogórki kiszone małosolne, pokrojone w 1-2 mm plastry2
-
szczypiorku posiekanego1 pęczek
Dressing musztardowy
-
musztardy1 łyżeczka
-
musztardy francuskiej1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347.5 kcal /
1454.9 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
887.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min