Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10 - 12
papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
lub 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, uprzednio upieczona w piekarniku (patrz wariant) - gorąca woda, ilość do namoczenia papryczek
- 3 ząbki czosnku
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do przechowywania
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2516.3 kJ / 601 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 61.3 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Sos BBQ
30 min
Oliwa sycylijska
10 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3h 10min
Sambal oelek
15 Min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Dal makhani z soczewicy
50 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.