Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10 - 12
papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
lub 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, uprzednio upieczona w piekarniku (patrz wariant) - gorąca woda, ilość do namoczenia papryczek
- 3 ząbki czosnku
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do przechowywania
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2516.3 kJ / 601 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 61.3 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak generała Tso
40min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Kurczak garam masala
40min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 Std. 30 Min
Przyprawa garam masala
5 phút
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45min
Chutney z mango
40min
Kurczak garam masala z ryżem
1h
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Sos arrabbiata
40min
Marynata tandoori
10min
Chana masala
35 phút