Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g
Składniki
-
1 czerwona papryka, lub suszonych (np. odmiany piri-piri)10 - 12 papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
-
gorąca woda ilość do namoczenia papryczek
-
3 ząbki czosnku
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki kolendry, mielonej
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do przechowywania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
721.3 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
992.5 kJ /
237.2 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 Std. 30 Min
Cevapcici z sosem tzatziki
30 Min
Jamajski kurczak jerk
1 Std. 50 Min
Samosy
1 Std. 40 Min
Sambal oelek
15 Min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Chana masala
35 Min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 Min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min
Sos arrabbiata
40 Min