
Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g
Składniki
-
papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)10 - 12
-
gorąca woda ilość do namoczenia papryczek
-
ząbki czosnku3
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
kolendry, mielonej2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do przechowywania40 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
237.2 kcal /
992.5 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
721.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska