
Wersje kompatybilne
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 1 jajko
- 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 20 g mąki owsianej
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
- 75 g jogurtu naturalnego
- 1 szczypta soli
Nadzienie
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
- 3 jajka
- 130 g mleka
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g wędzonego łososia na zimno, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 245.5 kcal / 1027.9 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Błonnik
- 3.6 g