
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
jajko1
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu200 g
-
mąki owsianej20 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
jogurtu naturalnego75 g
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek10 g
-
liści szpinaku, świeżych200 - 250 g
-
jajka3
-
mleka130 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wędzonego łososia na zimno, pokrojonego na 2 cm kawałki100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
245.5 kcal /
1027.9 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
3.6 g