Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami

Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami

4.3 965 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • jajko
    1
  • mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    200 g
  • mąki owsianej
    20 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • jogurtu naturalnego
    75 g
  • soli
    1 szczypta
Nadzienie
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • liści szpinaku, świeżych
    200 - 250 g
  • jajka
    3
  • mleka
    130 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wędzonego łososia na zimno, pokrojonego na 2 cm kawałki
    100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 245.5 kcal / 1027.9 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...