Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami

Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami

4.3 976 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 1 jajko
  • 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 20 g mąki owsianej
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 75 g jogurtu naturalnego
  • 1 szczypta soli
Nadzienie
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
  • 3 jajka
  • 130 g mleka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g wędzonego łososia na zimno, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 245.5 kcal / 1027.9 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...