Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
50 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
500 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy i opłukanej500 g ciecierzycy, ugotowanej (patrz wskazówka)
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
sól ilość do smaku
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
739 mg
Białko
13 g
Kalorie
1338 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min