Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
TM5 TM6

Jaglanka z bananami i orzechowym sosem

4.0 (333 oceny)

Składniki

Sos orzechowy

  • 80 g masła orzechowego
  • 85 g syropu klonowego
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Jaglanka

  • 180 g kaszy jaglanej
  • 1000 g mleka
  • 300 g bananów, pokrojonych w 3 mm plastry
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 łyżki orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych, posiekanych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2019.3 kJ / 482.3 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
70.3 g
Tłuszcz
19.4 g
Błonnik
4.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy