Jaglanka z bananami i orzechowym sosem

Jaglanka z bananami i orzechowym sosem

3.9 370 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    60 g
Sos orzechowy
  • masła orzechowego
    80 g
  • syropu klonowego
    85 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 25 g
Jaglanka
  • kaszy jaglanej
    180 g
  • mleka
    1000 g
  • bananów pokrojonych w 3 mm plastry
    300 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 655.5 kcal / 2742.6 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 86.6 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...