
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mango, dojrzałego, pokrojonego w kostkę, bez skóry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 400 g mleka
- 150 g mleczka kokosowego
- 100 g ryżu jaśminowego
- 30 - 60 g cukru
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 1 laska cynamonu, podzielona na pół
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 - 2 łyżki wiórków kokosowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1255.1 kJ / 300 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 50.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 Min
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 Std. 55 Min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Migdałowy pudding z chia
15 Min
Ryżowy pudding z herbatą
1 Std. 5 Min
Bananowa kasza manna
20 Min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 Min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 Std. 5 Min
Owsiane mango lassi z bananem
20 Min
Kasza manna
15 Min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 Min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min