Urządzenia i Akcesoria
Ryż w mleku kokosowym z mango
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego w kostkę, bez skóry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g mleka
-
150 g mleczka kokosowego
-
100 g ryżu jaśminowego
-
30 - 60 g cukru
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 laska cynamonu podzielona na pół
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 - 2 łyżki wiórków kokosowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.3 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1255.1 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
43.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 godz. 55 min
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 min
Pudding ryżowy
55 min
Kasza manna
15 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Legumina z tapioki
50 min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min