
Urządzenia i Akcesoria
Ryż w mleku kokosowym z mango
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego w kostkę, bez skóry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g mleka
-
150 g mleczka kokosowego
-
100 g ryżu jaśminowego
-
30 - 60 g cukru
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 laska cynamonu podzielona na pół
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 - 2 łyżki wiórków kokosowych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
300 kcal /
1255.1 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
43.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
50.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Kasza manna
15 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Pudding migdałowy
30 min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 godz. 55 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Bananowa kasza manna
20 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min