Żeberka po meksykańsku

Żeberka po meksykańsku

4.1 123 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 15 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    270 g
  • ziaren ziela angielskiego
    ½ łyżeczki
  • ziaren pieprzu czarnego
    ¼ łyżeczki
  • laski cynamonu
    ½
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwonych papryczek chili bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    5
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    1400 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • żeberek wieprzowych z kością, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    1200 g
  • piwa ciemnego
    160 g
  • pomidorów obranych, pokrojonych na kawałki
    150 g
    150 g zielonych pomidorów, obranych, pokrojonych na kawałki
  • marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    90 g
  • ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
    150 g
  • liście laurowe, suszone
    4
  • kolendry, świeżej
    2 - 3 gałązki
  • tortilli kukurydzianych małych
    12
  • kolendry, świeżej posiekanej
    3 łyżki
  • limonki pokrojone w ćwiartki
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 966.5 kcal / 4046.7 kJ
Białko 43.3 g
Tłuszcz 73.5 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Sód 1477 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...