
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- ½ łyżeczki ziaren ziela angielskiego
- ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- ½ laski cynamonu
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ząbek czosnku
- 5 czerwonych papryczek chili bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 20 g oliwy z oliwek
- 1400 g wody
- 30 g octu balsamicznego
- 3 łyżeczki soli
- 1200 g żeberek wieprzowych z kością, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 160 g piwa ciemnego
-
150
g pomidorów obranych, pokrojonych na kawałki
lub 150 g zielonych pomidorów obranych, pokrojonych na kawałki - 90 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 150 g ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
- 4 liście laurowe, suszone
- 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej
- 12 tortilli kukurydzianych małych
- 3 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
- 3 limonki pokrojone w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 966.5 kcal / 4046.7 kJ
- Białko
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 73.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Sód
- 1477 mg