Żeberka po meksykańsku

Żeberka po meksykańsku

4.1 124 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 15 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 270 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • ½ łyżeczki ziaren ziela angielskiego
  • ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • ½ laski cynamonu
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 czerwonych papryczek chili bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1400 g wody
  • 30 g octu balsamicznego
  • 3 łyżeczki soli
  • 1200 g żeberek wieprzowych z kością, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 160 g piwa ciemnego
  • 150 g pomidorów obranych, pokrojonych na kawałki
    150 g zielonych pomidorów, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 90 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 150 g ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej
  • 12 tortilli kukurydzianych małych
  • 3 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
  • 3 limonki pokrojone w ćwiartki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1477 mg
Białko 43.3 g
Kalorie 4046.7 kJ / 966.5 kcal
Tłuszcz 73.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...