
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 200 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 30 g żurawiny, do mięs ze słoika
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki curry, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 136.8 kcal / 572.6 kJ
- Białko
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Ostry sos z bananów
35 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Sos gribiche
20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min