
Wersje kompatybilne
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 - 1000 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- czosnek, granulowany do oprószenia mięsa
- 150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 120 g brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 5 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki estragonu, suszonego
- 12 moreli suszonych, bez pestek
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 505.2 kcal / 2115 kJ
- Białko
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Sód
- 443.3 mg