
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości900 - 1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa1 łyżeczka
-
czosnek, granulowany do oprószenia mięsa
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek50 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki120 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki100 g
-
jajko1
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek5 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
estragonu, suszonego½ łyżeczki
-
moreli suszonych, bez pestek12
-
wody1000 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.2 kcal /
2115 kJ
Białko
39.2 g
Tłuszcz
31.2 g
Węglowodany
19.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
443.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
15 Przepisów
Polska
Polska