Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie

Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie

3.9 41 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
    900 - 1000 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    1 łyżeczka
  • czosnek, granulowany do oprószenia mięsa
  • chudego boczku, wędzonego, w plastrach
    150 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
    120 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    100 g
  • jajko
    1
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    5 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • estragonu, suszonego
    ½ łyżeczki
  • moreli suszonych, bez pestek
    12
  • wody
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 505.2 kcal / 2115 kJ
Białko 39.2 g
Tłuszcz 31.2 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 443.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...