Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
TM6 TM5

Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie

3.9 (40 ocen)

Składniki

  • 900 - 1000 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • czosnek, granulowany, do oprószenia mięsa
  • 150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 120 g brzoskwiń, z puszki, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 100 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki estragonu, suszonego
  • 12 moreli suszonych, bez pestek
  • 1000 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2115 kJ / 505.2 kcal
Białko
39.2 g
Węglowodany
19.8 g
Tłuszcz
31.2 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Błonnik
3 g
Sód
443.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy