Granita ogórkowa z ginem

Granita ogórkowa z ginem

4.1 54 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 szklanek

Składniki

  • cukru
    150 g
  • wody
    250 g
  • mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 gałązek
  • ogórków nieobranych, pokrojonych na kawałki
    150 g
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    500 g
  • ginu
    150 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 szklankę

Kalorie 128.6 kcal / 538.1 kJ
Białko 0.4 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...