Sałatka z owocami morza i sosem porowym

Sałatka z owocami morza i sosem porowym

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji

Składniki

  • małży venus, świeżych, oczyszczonych
    300 g
    300 g małży sercówek, świeżych, oczyszczonych
  • wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
    1200 g
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    120 g
  • białego octu winnego
    3 łyżki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • ryżu długoziarnistego
    300 g
  • omułków, świeżych, oczyszczonych
    500 g
  • mieszanki sałat pokrojonych na kawałki
    300 g
  • krewetek, gotowanych
    300 g
  • ośmiornicy, gotowanej pokrojonej w cienkie plastry
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350 kcal / 1465.5 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...