
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
małży venus, świeżych, oczyszczonych300 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży1200 g
-
soli2 ½ łyżeczki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek120 g
-
białego octu winnego3 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego300 g
-
omułków, świeżych, oczyszczonych500 g
-
mieszanki sałat pokrojonych na kawałki300 g
-
krewetek, gotowanych300 g
-
ośmiornicy, gotowanej pokrojonej w cienkie plastry300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1465.5 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska