Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
TM5 TM6

Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

Składniki

  • 200 g boczku, wędzonego lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 220 g wody, letniej
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 450 g mąki pszennej
  • 150 g ziemniaków, ugotowanych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • oliwa z oliwek, do natłuszczania blachy
  • pieprz czarny, świeżo mielony

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
993 kJ / 237 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
31.9 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie