Urządzenia i Akcesoria
Mini focaccie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
9 sztuk
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
220 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
2 - 3 liście bazylii, świeżej posiekane
-
½ łyżeczki soli
-
50 g cukinii pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
15 g
Kalorie
2071 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Focaccia
2h 50min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1h 50min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Mini foccacie z oregano
3h 40min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Czosnkowe chlebki naan
30min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Podpłomyk cztery sery
55min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min