Cappellacci z dynią
TM6 TM5

Cappellacci z dynią

3.7 ( 86 ocen )

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki pszennej
  • 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
  • 20 g oliwy z oliwek extra vergine

Farsz

  • 500 g miąższu dyni pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 żółtko
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • woda ilość do gotowania cappellacci

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
47.4 kcal / 198.5 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy