
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
- 20 g oliwy z oliwek extra vergine
Farsz
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 żółtko
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, ilość do gotowania cappellacci
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 198.5 kJ / 47.4 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Hummus z dyni
1h
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35 min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1h 30min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 20min
Gnocchi buraczane
25óra 30p
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1h 40min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min