Cappellacci z dynią

Cappellacci z dynią

3.7 87 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    300 g
  • jajek (3 szt., rozm. M)
    180 g
  • oliwy z oliwek extra vergine
    20 g
Farsz
  • miąższu dyni pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g
  • żółtko
    1
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • woda ilość do gotowania cappellacci

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 47.4 kcal / 198.5 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 1.9 g
Węglowodany 5.4 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...