
Urządzenia i Akcesoria
Cappellacci z dynią
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej300 g
-
jajek (3 szt., rozm. M)180 g
-
oliwy z oliwek extra vergine20 g
Farsz
-
miąższu dyni pokrojonego na 2-3 cm kawałki500 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
żółtko1
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda ilość do gotowania cappellacci
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
47.4 kcal /
198.5 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 godz. 40 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1 godz. 40 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Gnocchi buraczane
30 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min