
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
soli½ łyżeczki
-
jajko1
-
grzybów, suszonych borowików lub podgrzybków50 g
-
wody wrzącej300 g
Nadzienie
-
kapusty kiszonej, świeżej z tartą marchewką500 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego2
-
kminku, mielonego¾ łyżeczki
-
wody wrzącej300 g
-
soli1 łyżeczka
-
śliwek suszonych, bez pestek15 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki90 - 100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
348.5 kcal /
1458.2 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
38.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
984 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min