
Urządzenia i Akcesoria
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Batony energetyczne
-
komosy ryżowej (quinoa)60 g
-
ziaren amarantusa65 g
-
migdałów, ze skórką30 g
-
nasion chia40 g
-
ziaren sezamu, białego20 g
-
ziaren słonecznika80 g
-
żurawiny, suszonej70 g
-
płatków kokosowych30 g
-
masła orzechowego40 g
-
oleju kokosowego50 g
-
miodu70 g
Pudding ryżowy i sok marchewkowy
-
ryżu długoziarnistego100 g
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu płynnej40 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
cukru25 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
banana, dojrzałego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
-
miodu70 - 90 g
-
sok malinowy do podania
-
wody w temp. pokojowej500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
698 kcal /
2920.4 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
35.2 g
Węglowodany
89.1 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Sód
90.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska