Urządzenia i Akcesoria
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Batony energetyczne
-
60 g komosy ryżowej (quinoa)
-
65 g ziaren amarantusa
-
30 g migdałów, ze skórką
-
40 g nasion chia
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
80 g ziaren słonecznika
-
70 g wiśni, suszonych70 g żurawiny, suszonej
-
30 g płatków kokosowych
-
40 g masła orzechowego
-
50 g oleju kokosowego
-
70 g miodu
Pudding ryżowy i sok marchewkowy
-
100 g ryżu długoziarnistego
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu płynnej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
25 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
150 g banana, dojrzałego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 - 90 g miodu
-
mieszane owoce, świeże, do podaniasok malinowy do podania
-
500 g wody w temp. pokojowej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
90.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
2920.4 kJ /
698 kcal
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
89.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe płatki śniadaniowe
55 min
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1 godz. 15 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Pudding chia z galaretką borówkową
2 godz. 15 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Domowe płatki śniadaniowe
40 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Migdałowy pudding z chia
15 min