
Wersje kompatybilne
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batony energetyczne
- 60 g komosy ryżowej (quinoa)
- 65 g ziaren amarantusa
- 30 g migdałów, ze skórką
- 40 g nasion chia
- 20 g ziaren sezamu, białego
- 80 g ziaren słonecznika
- 70 g żurawiny, suszonej
- 30 g płatków kokosowych
- 40 g masła orzechowego
- 50 g oleju kokosowego
- 70 g miodu
Pudding ryżowy i sok marchewkowy
- 25 g cukru
- 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 500 g mleka, w temp. pokojowej
- 100 g ryżu długoziarnistego
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu, płynnej
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 150 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- 1250 g wody, w temp. pokojowej
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 - 90 g miodu
- sok malinowy, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 17377.1 kJ / 4150.5 kcal
- Białko
- 98.4 g
- Węglowodany
- 545.9 g
- Tłuszcz
- 200.3 g
- Błonnik
- 73.3 g