Chrupki z ciecierzycy

Chrupki z ciecierzycy

3.4 181 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (patrz wskazówka)
  • 440 g ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
  • 1 czubata łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 543.6 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 790.9 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...