Chrupki z ciecierzycy

Chrupki z ciecierzycy

3.4 180 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • sody oczyszczonej (patrz wskazówka)
    ½ łyżeczki
  • ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
    440 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
    1 łyżka papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
  • czosnku, granulowanego
    1 czubata łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 189 kcal / 790.9 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 543.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...