
Urządzenia i Akcesoria
Chrupki z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej (patrz wskazówka)½ łyżeczki
-
ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)440 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ząbek czosnku1
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
czosnku, granulowanego1 czubata łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189 kcal /
790.9 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
543.6 mg