Urządzenia i Akcesoria
Żytnie chlebki z bananem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 sztuk
Składniki
-
125 g banana pokrojonego na kawałki
-
160 g mleka
-
15 g miodu
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
150 g mąki żytniej plus dodatkowa ilość do oprószenia blach i blatu
-
180 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
-
10 - 15 g maku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8 g
Kalorie
1070 kJ /
256 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Ciasto ananasowe
55 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min