
Urządzenia i Akcesoria
Brownie z czerstwego chleba
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 kawałków
Składniki
-
siemienia lnianego35 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół65 g
-
czerstwego chleba (patrz wskazówka), pokrojonego na kawałki250 g
-
mleka580 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego40 g
-
cukru130 g
-
kakao30 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
291 kcal /
1220 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
133 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Ciastka owsiane z czekoladą
35 min