Brownie z czerstwego chleba

Brownie z czerstwego chleba

4.2 190 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 kawałków

Składniki

  • 35 g siemienia lnianego
  • 65 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
  • 250 g czerstwego chleba (patrz wskazówka), pokrojonego na kawałki
  • 580 g mleka
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    40 g soku jabłkowego, (patrz wskazówka)
  • 130 g cukru
  • 30 g kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka esencji pomarańczowej
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 133 mg
Białko 6 g
Kalorie 1220 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...