Brownie z czerstwego chleba
TM6 TM5

Brownie z czerstwego chleba

4.2 (185 ocen)

Składniki

  • 35 g siemienia lnianego
  • 65 g daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 250 g czerstwego chleba (patrz wskazówka), pokrojonego na kawałki
  • 580 g mleka
  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    lub 40 g soku jabłkowego (patrz wskazówka)
  • 130 g cukru
  • 30 g kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    lub 1 łyżeczka esencji pomarańczowej (opcjonalnie)
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1220 kJ / 291 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
2.1 g
Sód
133 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy