Brownie z czerstwego chleba

Brownie z czerstwego chleba

4.2 186 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 kawałków

Składniki

  • siemienia lnianego
    35 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
    65 g
  • czerstwego chleba (patrz wskazówka), pokrojonego na kawałki
    250 g
  • mleka
    580 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    40 g
    40 g soku jabłkowego, (patrz wskazówka)
  • cukru
    130 g
  • kakao
    30 g
  • cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka esencji pomarańczowej
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 291 kcal / 1220 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 133 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...