
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- oliwa z oliwek do natłuszczenia
- 220 g wody
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 400 g mąki pszennej chlebowej
- 1 łyżeczka soli
- 30 g smalcu pokrojonego na kawałki
Wierzch
- 500 g wody
- 300 g różyczek brokułu
- 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 ząbek czosnku
- 12 filetów z anchois, w oleju odsączonych
- 4 łyżki orzeszków piniowych do posypania
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 190.3 kcal / 796.3 kJ
- Białko
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.6 g