Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z brokułami i anchois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
220 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
-
30 g smalcu pokrojonego na kawałki
Wierzch
-
500 g wody
-
300 g różyczek brokułu
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ząbek czosnku
-
12 filetów z anchois, w oleju odsączonych
-
4 łyżki orzeszków piniowych do posypania
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6.7 g
Kalorie
796.3 kJ /
190.3 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min