Focaccia z brokułami i anchois
TM6 TM5

Focaccia z brokułami i anchois

4.0 (48 ocen)

Składniki

Ciasto

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia
  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej chlebowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g smalcu, pokrojonego na kawałki

Wierzch

  • 500 g wody
  • 300 g różyczek brokułu
  • 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 12 filetów z anchois, w oleju, odsączonych
  • 4 łyżki orzeszków piniowych, do posypania
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
796.3 kJ / 190.3 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
26.8 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy