
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z brokułami i anchois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
wody220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej chlebowej400 g
-
soli1 łyżeczka
-
smalcu pokrojonego na kawałki30 g
Wierzch
-
wody500 g
-
różyczek brokułu300 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
ząbek czosnku1
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych12
-
orzeszków piniowych do posypania4 łyżki
-
soli gruboziarnistej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
190.3 kcal /
796.3 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
2.6 g