Focaccia z brokułami i anchois

Focaccia z brokułami i anchois

4.0 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • wody
    220 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej chlebowej
    400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • smalcu pokrojonego na kawałki
    30 g
Wierzch
  • wody
    500 g
  • różyczek brokułu
    300 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    25 g
  • ząbek czosnku
    1
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych
    12
  • orzeszków piniowych do posypania
    4 łyżki
  • soli gruboziarnistej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 190.3 kcal / 796.3 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...