Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
TM5 TM6

Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

Składniki

  • woda, osolona, do ugotowania makaronu
  • 500 g makaronu, tagliatelle, z pszenicy durum
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 150 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
  • 150 g boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 400 g śmietany, 18% tłuszczu, 18 % tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4186 kJ / 1001 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
105.3 g
Tłuszcz
53.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie