Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
150 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
-
400 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
656.3 mg
Białko
22 g
Kalorie
2625.8 kJ /
627 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Fettucine Alfredo
25 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min