Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 150 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2625.8 kJ / 627 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 656.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 Min
Spaghetti carbonara
40 Min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 Min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 Min
Makaron a'la carbonara
30 Min
Spaghetti z tuńczykiem
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Makaron z sosem z trzech serów
15min