
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 150 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 627 kcal / 2625.8 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 71 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Sód
- 656.3 mg