
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle500 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 łyżeczka
-
szynki gotowanej pokrojonej w kostkę150 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę150 g
-
śmietany, 18% tłuszczu400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
627 kcal /
2625.8 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
71 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
656.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min