Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 100 g sera żółtego, średnio twardego (np. goudy, edama, ementalera, cheddara, twardej mozzarelli), pokrojonego na kawałki
- 150 g warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju
- 400 - 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 300 g wody
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)
- 80 - 100 g koncentratu pomidorowego
- 400 g makaronu, suchego, krótkiego, typu kokardki, świderki lub penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1993 kJ / 476 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 561.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż pomidorowy z szynką
40min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 Min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30min
Kurczak w sosie paprykowym
1h
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55min
Spaghetti Bolognese
40min
Sos boloński
55min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min
Makaron à la bolognese
30min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 min