Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie bolońskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
50 - 100 g sera żółtego średnio twardego (np. goudy, edama, ementalera, cheddara, twardej mozzarelli), pokrojonego na kawałki
-
150 g warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
400 - 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
300 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)
-
80 - 100 g koncentratu pomidorowego
-
400 g makaronu, suchego, krótkiego typu kokardki, świderki lub penne
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
561.2 mg
Białko
29.7 g
Kalorie
1993 kJ /
476 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Makaron à la bolognese
30 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Sos boloński
55 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min