
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 100 g ryżu
- 200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 200 g wody
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki (ok. 1 x 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 456 kcal / 1911 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 Min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 Min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 Min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45 Min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 Std.
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 Min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 Min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 Std. 10 Min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 Min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min
Makaron w sosie bolońskim
40 Min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 Min