
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego250 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (1 x 3 cm)70 g
-
selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki70 g
-
szparagów białych lub zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki70 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej30 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji3 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.2 kcal /
2540.6 kJ
Białko
36.3 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
65.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
854.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska