Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami

Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami

4.8 660 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 1200 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 250 g ryżu długoziarnistego
  • 70 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 3 cm)
  • 70 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 70 g szparagów białych lub zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g mąki pszennej
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 607.2 kcal / 2540.6 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 65.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 854.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...