
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
250 g ryżu długoziarnistego
-
70 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 3 cm)
-
70 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
70 g szparagów białych lub zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.2 kcal /
2540.6 kJ
Białko
36.3 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
65.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
854.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska