Ryż śródziemnomorski

Ryż śródziemnomorski

3.0 55 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    4
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • soku pomarańczowego
    50 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • szafran do smaku (od kilku do kilkanastu pręcików)
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniaz nasiennych
    1
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
    200 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub rozmrożonej
    100 g
  • serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
    100 g
  • różyczek kalafiora
    100 g
  • zielonego groszku, świeżego
    50 g
    50 g zielonego groszku, mrożonego
  • cukinii pokrojonej w grube słupki
    100 g
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    100 g
  • ryżu długoziarnistego
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329.6 kcal / 1378.8 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 58.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 36.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...