Ryż śródziemnomorski
TM5 TM6

Ryż śródziemnomorski

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 20 g natki pietruszki, tylko liście
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 50 g soku z cytryny
  • 50 g soku pomarańczowego
  • 500 g wody
  • szafran, do smaku (od kilku do kilkanastu pręcików)
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniaz nasiennych
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 100 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g pomidorów, świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub rozmrożonej
  • 100 g karczochów, z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 100 g różyczek kalafiora
  • 50 g zielonego groszku, świeżego lub z puszki, odsączonego
  • 100 g cukinii, ze skórką, pokrojonej w grube słupki
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 350 g ryżu długoziarnistego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1289 kJ / 308 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
58.6 g
Tłuszcz
7.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie