Urządzenia i Akcesoria
Krewetkowy afrodyzjak
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oleju arachidowego
-
250 g krewetek mrożonych, uprzednio rozmrożonych, bez pancerzy
-
1 ząbek czosnku drobno posiekany
-
40 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
200 g mleczka kokosowego
-
1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej
-
1 łyżeczka kolendry, świeżej drobno posiekanej
-
1 łyżka orzeszków ziemnych, niesolonych pokruszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
363.2 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
925.3 kJ /
221.2 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Korma z owoców morza
40 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min