Urządzenia i Akcesoria
Krewetkowy afrodyzjak
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oleju arachidowego
-
250 g krewetek mrożonych, uprzednio rozmrożonych, bez pancerzy
-
1 ząbek czosnku drobno posiekany
-
40 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
200 g mleczka kokosowego
-
1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej
-
1 łyżeczka kolendry, świeżej drobno posiekanej
-
1 łyżka orzeszków ziemnych, niesolonych pokruszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
363.2 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
925.3 kJ /
221.2 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Korma z owoców morza
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min