Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 bataty, nieobrane (ok. 150 g każdy)
- 150 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki liści kolendry, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 80 g czerwonej cebuli
-
½
papryczki chili habanero, bez gniazd nasiennych
lub ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych - 4 kostki lodu
- 300 g okonia morskiego, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 300 g fileta z łososia, świeżego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małże z bazyliowym sosem
35min
Wegetariańskie chop suey
1h 5 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 Min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Azjatyckie spring rolls
1h 20min
Zupa Pho
1h 20min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4u. 20min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30min
Ramen z klopsikami z indyka
2u. 25min
Sos teriyaki
15 Min