
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 bataty nieobrane (ok. 150 g każdy)
- 150 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 80 g czerwonej cebuli
-
½
papryczki chili habanero bez gniazd nasiennych
lub ½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych - 4 kostki lodu
- 300 g okonia morskiego świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 300 g fileta z łososia, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 226 kcal / 947 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 2 g