Urządzenia i Akcesoria
Peruwiańskie ceviche
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
2 bataty nieobrane (ok. 150 g każdy)
-
150 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżki liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g czerwonej cebuli
-
½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych½ papryczki chili habanero bez gniazd nasiennych
-
4 kostki lodu
-
300 g okonia morskiego świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
300 g fileta z łososia, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
947 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Pisco sour
10 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Ciasto wonton
50 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min