
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz z aïoli i warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Aïoli
-
oliwy z oliwek200 g
-
ząbków czosnku5
-
żółtka2
-
musztardy1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Dorsz z dodatkami
-
filety z dorsza, ze skórą lub bez skóry (ok. 120 g każdy)4
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
rzepy (opcjonalnie)150 - 200 g
-
czerwonego buraka120 g
-
marchewki350 - 400 g
-
wody800 g
-
zimna woda do namoczenia warzyw
Sałatka z surowych warzyw
-
cebuli szalotki40 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
korzenia selera30 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
czerwonego buraka pokrojonego w 5 mm kostkę30 g
Podanie
-
roszponki20 g
-
rzodkiewek przekrojonych na pół8
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej12 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
964 kcal /
4032 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
85 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min