
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 160 g ryżu basmati
- 500 g wody
- 190 - 200 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 190 - 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 150 g pieczarek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 25 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 60 - 65 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
- 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 10 g oleju arachidowego
- 150 - 200 g minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy
- 100 g kiełków soi, świeżych
- 25 g sosu sojowego jasnego
- kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 240 kcal / 1004 kJ
- Białko
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Błonnik
- 3.5 g