
Urządzenia i Akcesoria
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
jajka4
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
ryżu basmati160 g
-
wody500 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki190 - 200 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki190 - 200 g
-
pieczarek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry25 - 30 g
-
cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół60 - 65 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oleju arachidowego10 g
-
minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy150 - 200 g
-
kiełków soi, świeżych100 g
-
sosu sojowego jasnego25 g
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1004 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska