Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)

Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)

3.4 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • jajka
    4
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    4 szczypty
  • ryżu basmati
    160 g
  • wody
    500 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    190 - 200 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    190 - 200 g
  • pieczarek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    25 - 30 g
  • cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
    60 - 65 g
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • oleju arachidowego
    10 g
  • minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy
    150 - 200 g
  • kiełków soi, świeżych
    100 g
  • sosu sojowego jasnego
    25 g
  • kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1004 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...