Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- oliwa z oliwek, do skropienia bulwy kopru włoskiego
- 1 gałązka tymianku, świeżego
- skórka otarta z ¼ cytryny
- 800 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 60 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
-
400
g pomidorów, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 20 g octu balsamicznego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1112.9 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 39.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż śródziemnomorski
50min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Makaron po liguryjsku
45min
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Spaghetti z cytrusowym pesto
35 Min
Marokański kuskus z warzywami
50min