Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem

Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem

4.1 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    300 g
  • oliwa z oliwek do skropienia bulwy kopru włoskiego
  • tymianku, świeżego
    1 gałązka
  • skórka otarta z ¼ cytryny
  • wody
    800 g
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • makaronu, suchego, typu farfalle
    300 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    400 g
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • octu balsamicznego
    20 g
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 266 kcal / 1112.9 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 39.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...