
Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g
-
oliwa z oliwek do skropienia bulwy kopru włoskiego
-
tymianku, świeżego1 gałązka
-
skórka otarta z ¼ cytryny
-
wody800 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek30 g
-
makaronu, suchego, typu farfalle300 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
pomidorów pokrojonych na kawałki400 g
-
octu balsamicznego20 g
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
266 kcal /
1112.9 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
39.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40min
Pilaw z bakaliami
50min
Gnocchi alla romana
2h
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1h
Pasta à la Norma
50min
Malinowy cobbler
1h 15min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Tarta prowansalska
1h 15min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1h
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min