![Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60017E2B-B2FF-49B0-8556-9C722ACBF6AB/Derivates/AA3298E2-1477-44A6-9407-CCE9E431107C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- oliwa z oliwek, do skropienia bulwy kopru włoskiego
- 1 gałązka tymianku, świeżego
- skórka otarta z ¼ cytryny
- 800 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 60 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
-
400
g pomidorów, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 20 g octu balsamicznego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1112.9 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 39.2 mg