Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g awokado (2-3 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g kolendry, świeżej
-
30 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
300 g mleka kokosowego schłodzonego
-
20 g miodu20 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki zielonej pasty curry
-
wiórki kokosowe do dekoracji (patrz wskazówka)
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.6 g
Kalorie
833.7 kJ /
199.3 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Zielona terrina z kozim serem
4 Std. 40 Min
Anchoiada
10 Min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 Min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Orientalny krem z fasoli
30 Min
Gazpacho słodko-pikantne
5 Min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 Min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min