
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ryżu100 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
wody wrzącej1200 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
kolendry, mielonej¼ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej1 - 2 łyżeczki
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218 kcal /
912.1 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
36.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
592.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska