Zupa krem z soczewicy z kurkumą

Zupa krem z soczewicy z kurkumą

2.6 97 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ryżu
    100 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    200 g
  • wody wrzącej
    1200 g
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    1 - 2 łyżeczki
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 218 kcal / 912.1 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 36.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 592.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...