
Urządzenia i Akcesoria
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Koncentrat bulionu rybnego
-
filetów rybnych np. z dorsza, halibuta lub soli, pokrojonych na kawałki200 g
-
krewetek tygrysich, świeżych lub mrożonych100 - 150 g
-
soli gruboziarnistej140 g
Zupa
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
ząbki czosnku2
-
pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki100 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
liście laurowe, suszone2
-
szafranu pręcików1 szczypta
-
skórki pomarańczowej otartej5 g
-
gwiazdki anyżu½
-
wody500 g
-
filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych w 3 cm kawałki250 g
-
krewetek tygrysich, rozmrożonych, bez ogonków200 g
Rouille
-
ząbki czosnku2
-
bagietki pokrojonej w 2 cm kostkę80 g
-
wody60 g
-
oliwy z oliwek120 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354.3 kcal /
1483.5 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
606.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska