
Urządzenia i Akcesoria
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych200 g
-
marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki40 g
-
cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki500 g
-
ząbka czosnku½
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2-3 cm kawałki10 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin20 g
-
soli2 - 3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
suszonych pomidorów w oliwie, odsączonych, pokrojonych na kawałki, do dekoracji50 g
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry, do dekoracji50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.2 kcal /
1649.2 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1604.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska