
Urządzenia i Akcesoria
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
cielęciny (rumsztyk), w jednym kawałku800 - 1000 g
-
ząbek czosnku przekrojony na pół1
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
wody1000 g
Sos z tuńczyka
-
oleju słonecznikowego300 g
-
tuńczyka, w oleju (waga ryby 130 g), odsączonego z zalewy1 puszka
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy15 g
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy5
-
jajko1
-
żółtko1
-
soku z cytryny25 g
-
soli1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
657 kcal /
2748.7 kJ
Białko
35.7 g
Tłuszcz
56.8 g
Węglowodany
0.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
424.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
81 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chimichurri
5 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Pasztet
3 godz.
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Sos berneński
15 min
Sos holenderski
15 min