Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka

Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka

4.8 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • cielęciny (rumsztyk), w jednym kawałku
    800 - 1000 g
  • ząbek czosnku przekrojony na pół
    1
  • sól do przyprawienia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
  • wody
    1000 g
Sos z tuńczyka
  • oleju słonecznikowego
    300 g
  • tuńczyka, w oleju (waga ryby 130 g), odsączonego z zalewy
    1 puszka
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    15 g
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
    5
  • jajko
    1
  • żółtko
    1
  • soku z cytryny
    25 g
  • soli
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 657 kcal / 2748.7 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 56.8 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 424.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...