Urządzenia i Akcesoria
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g cielęciny (rumsztyk), w jednym kawałku
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
1000 g wody
Sos z tuńczyka
-
300 g oleju słonecznikowego
-
1 puszka tuńczyka, w oleju (waga ryby 130 g), odsączonego z zalewy
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
25 g soku z cytryny
-
1 - 2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
424.4 mg
Białko
35.7 g
Kalorie
2748.7 kJ /
657 kcal
Tłuszcz
56.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Chutney z mango
40 min
Remoulade
10 min
Chimichurri
5 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Koktajl z krewetek
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Sos berneński
15 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Sos holenderski
15 min