Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ravioli
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1000 g wody
Masło tymiankowe
-
2 łyżki liści tymianku, świeżych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
178.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
257.3 kJ /
61.5 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 godz. 20 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min