Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 5 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
- ½ łyżeczki soli
Farsz
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 5 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g krewetek, tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1000 g wody
Masło tymiankowe
- 2 łyżki liści tymianku, świeżych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- ¾ łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 257.3 kJ / 61.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 178.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1h 30min
Paella z owocami morza
50min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Krewetki curry
1óra 50p
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20min
Risotto z owocami morza
1h 5 min
Polędwica à la Wellington
2u. 10min
Pad thai
45 Min