Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej

4.4 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 57 godz. 40 min
22 kromki

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
    500 g
  • wody
    1000 g
  • siemienia lnianego brązowego
    50 g
  • słonecznika łuskanego
    50 g
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • olej kokosowy do natłuszczenia formy
    masło, do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 106.9 kcal / 447.4 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 178.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...