Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej

4.4 (117 ocen)

Składniki

  • 500 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody
  • 50 g siemienia lnianego brązowego
  • 50 g słonecznika łuskanego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • olej kokosowy, do natłuszczenia formy
    lub masło, do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
447.4 kJ / 106.9 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
2.1 g
Sód
178.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy