
Urządzenia i Akcesoria
Chutney z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół60 g
-
czosnku2 ząbki
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki5 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki250 g
-
mango, dojrzałego obranego, pokrojonego na kawałki650 - 700 g
-
czerwonego octu winnego60 g
-
cukru150 g
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1172.1 kcal /
4904.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
296.1 g
Błonnik
19.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
21.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Kawior z bakłażana
50 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Dymny sos whisky
20 min
Chutney truskawkowy
50 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Lutenica
1 godz. 50 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min