
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 5 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 650 - 700 g mango, dojrzałego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 60 g czerwonego octu winnego
- 150 g cukru
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4904.1 kJ / 1172.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 296.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 21.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z bakłażana
55 Min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Orientalny chutney z moreli
1 Std. 30 Min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35 min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.
Guacamole
15 min
Hummus z domowym tahini
25min