Wersje kompatybilne
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 400 g zielonego groszku, mrożonego
-
800
g krążków kalmara, surowych
lub 800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka) -
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka soli - 30 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
- 2 szczypty soli
- 3 liście mięty, świeże
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063.8 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pikantna zupa krem z brukselki
40 Min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 Min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 Std. 10 Min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 Min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 Std.
Zupa krem z krewetkami
1 Std.
Zupa krem z pomidorów
40 Min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 Min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 Min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 Min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 Min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 Min