Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi

Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi

3.5 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    300 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    400 g
  • krążków kalmara, surowych
    800 g
    800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 łyżeczka soli
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
    400 g
  • soli
    2 szczypty
  • liście mięty, świeże
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 254.2 kcal / 1063.8 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...