
Wersje kompatybilne
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 400 g zielonego groszku, mrożonego
-
800
g krążków kalmara, surowych
lub 800 g krążków kalmara, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka) -
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka soli - 30 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
- 2 szczypty soli
- 3 liście mięty, świeże
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 254.2 kcal / 1063.8 kJ
- Białko
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.2 g