Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g wody
-
400 g zielonego groszku, mrożonego
-
800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)800 g krążków kalmara, surowych
-
1 łyżeczka soli1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
-
2 szczypty soli
-
3 liście mięty, świeże
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.6 g
Kalorie
1063.8 kJ /
254.2 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min